Консульство Австрии

УВАГА! Посольство звертає Вашу увагу на те, що подання заяви на оформлення візи можливе, в принципі, лише при особистій співбесіді. Винятки Ви може знайти у правилах для часто подорожуючих та для родин з неповнолітніми дітьми.
Будь ласка, зверніть увагу, що неповний комплект документів затягує термін їх обробки; документи, які пересилаються без вимоги Посольства, не можуть бути додані до заяви. Заяву потрібно подавати мінімум за 4 тижні до запланованої поїздки. Усі документи українською мовою повинні бути перекладені на німецьку чи англійську мову.

У заяві на оформлення візи слід подавати наступні документи у вказаному порядку:

Анкета, страховка.

1. Повністю заповнений латинським шрифтом та власноручно підписаний бланк заяви на оформлення візи. (заява на оформлення візи потребує Вашого підпису у двох місцях).
2. Дві актуальні кольорові фотокартки (3,5 х 4,5), одну з яких слід приклеїти до анкети, а іншу подати окремо.
3. Страховий поліс для подорожуючих на випадок хвороби чи нещасного випадку на запланований час поїздки з мінімальною сумою покриття 30.000 євро, дійсний на території всіх країн Шенгенської угоди.

Подорож.

4. Підтвердження заброньованого готелю/готелів.
5. Iнформація про точний маршрут подорожі.
6. Якщо подорож відбувається на легковому автомобілі, то слід надати: копію технічного паспорту на автомобіль, копію зеленої карти та копію водійське посвідчення.
7. Якщо подорож відбувається літаком/потягом/автобусом, то слід надати бронювання квітка.

Фінансовий стан та паспорти.

8. Підтвердження про достатнє фінансове забезпечення для поїздки в Австрію та повернення на Батьківщину (довідка з банку з рухом коштів за останні три місяці або надання заявником банківських чеків для подорожі в оригіналі та копії). За відсутності власних коштів надати гарантійне забов’язання від іншої людини з України.
9. Для найманих робітників: довідка з місця роботи на фірмовому бланку в оригіналі (із зазначенням номеру телефону та адреси організації, а також номеру співробітника, якщо вони не співпадають з номером телефону і адресою організації, дані співробітника, середня заробітна платня за останні шість місяців, стаж роботи у даній установі).
10. Для приватних підприємців: підтвердження про реєстрацію підприємства або останній звіт про сплату єдиного податку.
11. Для школярів/студентів: довідка з навчального закладу про навчання в ньому й дозволу на відсутність під час
навчального процесу (не потрібно під час подорожі школярів у час офіційних канікул)
12. Для пенсіонерів: пенсійне посвідчення
13. Для безробітних: власноруч складене пояснення про власний фінансовий стан.
14. Альтернативний варіант: підтвердження майна (нерухомості, наявність транспортного засобу або ін.)
15. Закордонний паспорт з кінцевим терміном дії мінімум 3 місяці після закінчення запланованої поїздки з мінімум двома
чистими сторінками для візи, термін дії не повинен перевищувати 10 років
16. Усі наявні дійсні закордонні паспорти, а також ті, термін дії яких закінчився
17. Копія сторінки паспорта з персональними даними заявника (дійсного, а також тих, термін дії, яких закінчився) та копії старих віз.
18. Оригінал та копія внутрішнього паспорту.
19. У разі необхідності: написане від руки доручення + копія національного чи закордонного паспорта довіреної особи.

Для дітей віком до 18 років, яких супроводжує лише хтось один із батьків або третя особа, додатково надаються:
20. Дозвіл на виїзд дитини від батька/матері з нотаріальним засвідченням підпису (оригінал та копія), а також копія внутрішнього та закордонного паспорту батька/матері, який/-а не подорожує разом з дитиною.
21. Або судове рішення про передачу прав на дитину одному з батьків, або свідоцтво про смерть одного з батьків, або довідка про те, що мати самостійно виховує дитину.
22. Свідоцтво про народження дитини в оригіналі та копія
Для дітей, які вписані у закордонний паспорт батьків, необхідно подавати окремий пакет документів.
Посольство залишає за собою право просити надати, в окремих випадках, додаткові документи.