Консульство Чехии

Звертаємо увагу, що відповідно до вимог Консульства Чеської Республіки, починаючи з 1 квітня 2015р. Візовий Центр буде не в праві приймати документи у заявників, які надають неповний комплект документів. Просимо усіх заявників заздалегідь підготувати повний пакет документів відповідно до обраної візової категорії.

Для громадян України та громадян інших країн, які легально проживають на території України, які подають документи на категорію візи «Туризм» список необхідних документів наступний:

Візова анкета 
• Заповнена та підписана особисто заявником (за неповнолітніх дітей заповнюють батьки або офіційні опікуни).
• Заповнюється латинськими буквами.

Паспорт або інший проїзний документ 
• Паспорт повинен бути наданий в оригіналі (інші діючі закордонні паспорти також мають бути надані).
• Копія всіх сторінок з відмітками, а також попередніми шенгенськими візами.
• Не старше 10 років (продовжені паспорти не приймаються).
• Термін дії паспорту повинен бути мінімально 3 місяці після закінчення терміну дії візи.
• Паспорт повинен мати мінімум 2 (дві) вільні сторінки.
• Оригінал та копія всіх сторінок з відмітками громадянського паспорта.

Одна кольорова фотографія
• Розмір 35 х 45 мм.
• Білий фон.
• Зроблена не більше 6 місяців тому назад.

Оригінал медичного страхового полісу 
• Покриття 30,000 Євро.
• Франшиза по страхуванню медичних витрат – 0 Євро.
• Територія дії – всі країни Європейського Союзу.
• У разі подання документів на багаторазову візу, страховий поліс повинен покривати мінімум першу поїздку. В такому випадку у візовій анкеті має стояти третій підпис заявника, що засвідчує необхідність мати страховий поліс для усіх майбутніх подорожей.
• При подачі документів на одноразову візу, страховий поліс повинен покривати додаткові 15 днів.
• Страховий поліс повинен бути оформлений тільки в акредитованих страхових компаніях України.

УВАГА: Страховий поліс повинен бути заповнений на комп’ютері і роздрукований на принтері або ж заповнений на друкарській машинці. Страховка не буде прийнята, якщо буде заповнена від руки, а також якщо буде допущена хоча б одна помилка у паспортних даних.

Підтвердження мети поїздки (оригінал + копія)
• Організований туризм (через акредитовані туристичні агенції) – підтвердження замовлення на поїздку від приймаючої організації (ваучер). В ваучері повинні бути вказані паспортні дані подорожуючих (ім’я, прізвище, дані про оплату послуг на території ЧР), печатка організації, яка видала ваучер і підпис відповідальної людини.
• Приватний туризм – підтвердження бронювання проживання та детальний план подорожі. Ваучер та інші резервації мають бути завірені печаткою.

Підтвердження транспортного засобу
• Бронювання автобусних, залізничних або авіаквитків.
• В разі поїздки на автомобілі: водійське посвідчення міжнародного зразка, документи на транспортний засіб, а також оригінал страховки на автомобіль (Грін карта). Якщо за кермом буде інша особа, необхідно надати копію діючої візи водія.

Підтвердження зайнятості / діяльності та доходів

Для працюючих осіб – оригінал довідки з місця роботи, в якій вказана посада, заробітна плата за останні 6 місяців, дата прийому на роботу і затверджений період відпустки. У довідці має бути вказано ім’я і посаду людини, яка підписала довідку, реєстраційні та контактні дані компанії, а також довідка має бути завірена мокрою печаткою. Додатково може знадобитися трудова книжка.

Для приватних підприємців – ліцензія, реєстраційне свідоцтво та остання податкова декларація.

Для пенсіонерів – пенсійне посвідчення або документ про розмір пенсії.

Для студентів та учнів – підтвердження від навчального закладу з підтвердженням відпустки. Додатково може знадобитися студентська заліковка.

Для не працюючих осіб – письмове роз’яснення про трудове становище заявника, підписане особисто заявником. Додатково може бути надана копія трудової книги з попередніх офіційних місць працевлаштування.

Підтвердження достатніх фінансових коштів для покриття витрат під час поїздки (надається одне підтвердження на вибір)
• Банківський рахунок, який підтверджує достатність коштів і транзакції за останні 3 місяці. Банківська виписка надається в оригіналі та має бути завірена печаткою банка.
• Підписані дорожні чеки на ім’я заявника – оригінал і копія.

Спонсорство: нотаріальна спонсорська заява, яка покриває увесь період бажаної візи, а також банківські транзакції спонсора. На неповнолітніх дітей та подружжя також оформлюється спонсорська заява.

Додаткові документи для дітей до 18 років, які подорожують самостійно або тільки в супроводі одного з батьків
• Письмова згода одного / обох батьків (якщо вони не їдуть з дитиною) – документ повинен бути нотаріально завірений, подається оригінал і копія, а також має покривати увесь бажаний період дії візи. У разі якщо є тільки один опікун, потрібне свідоцтво про народження, судове рішення про опікунство, свідоцтво про смерть або інший документ, який підтверджує реальний стан речей.
• Копія закордонного або внутрішнього паспорта батьків.
• Свідоцтво про народження – оригінал та копія.

Громадянам інших країн потрібно подати реєстрацію або дозвіл на проживання на території України. Даний документ повинен бути дійсний ще 3 місяці після закінчення дії візи.

Згідно із Законом України «Про персональні дані» обов’язковим документів є згода на обробку персональних даних, яка підписується особисто заявником (за неповнолітніх дітей підпис ставить один з батьків або офіційних опікунів). Звертаємо увагу, що заявники, які подають документи через довірену особу, також повинні підготувати даний документ заздалегідь.

У разі відсутності даного документа, Візовий Центр вправі відмовити в прийомі документів.

Генеральне консульство має право вимагати будь-які інші документи, які підтверджують дані, зазначені в анкеті, і на підтвердження мети перебування, фінансового, соціального стану та стану здоров’я і т.д. Генеральне консульство також має право викликати заявника на співбесіду.