Консульство Дании

Перелік необхідних супровідних документів, які підтверджують мету поїздки до Данії і повинні подаватися разом із анкетою-заявою.

Посольство залишає за собою право попросити надати додаткові документи.

Загальні вимоги:

• одна заповнена анкета на отримання візи;
• одне фото на паспорт, не давніше, ніж 3 місяці;
• паспорт, дійсний ще протягом 3 місяців після дати від’їзду з території країн Шенгенської угоди та попередні паспорти;

• фотокопії паспортів та сторінок з попередніми візами та штампами (Шенгенська зона, Швейцарія, Великобританія, США, Канада);
• внутрішній паспорт та фотокопія внутрішнього паспорту;
• доказ наявності медичної страховки. Медична страховка повинна покривати будь-які витрати, які можуть виникнути в зв’язку з репатріацією з медичних причин, термінового медичного втручання та лікування у медичному закладі під час перебування на території країн Шенгенської угоди. Страховий поліс повинен діяти на території усіх країн Шенгенської угоди протягом всього терміну перебування, а сума страхової виплати повинна бути не менше 30.000 євро. Страховку потрібно надавати при подачі документів на відкриття візи.

Звертаємо вашу увагу на те, що у разі подачі документів на візу з одним в’їздом, страховка повинна мати 15 додаткових днів коридору.

• доказ наявності засобу пересування (повинен надаватися лише по отриманні візи): зворотній квиток або бронювання автобуса. Якщо ви подорожуєте авто: копія грін-кард та прав водія;
• У випадку, якщо заявник не є громадянином, а лише проживає на території України, Вірменії або Грузії: Дійний дозвіл на проживання – та/або роботу та його переклад англійською мовою.
• Якщо Ви не ще досягли 18 років, Вам потрібно надати завірений нотаріусом доказ батьківської згоди на Вашу поїздку, його переклад англійською мовою, а також свідоцтво про народження з копіями внутрішніх паспортів батьків. Якщо батьки подорожують з дитиною, то необхідно надати копії їх діючих віз і лист, у якому буде вказано що вони супроводжуватимуть дитину під час їхньої подорожі.

Усі супровідні та додаткові документи повинні бути перекладені англійською мовою перед тим, як подавати їх на розгляд.

Супровідні документи:

•оригінал письмового запиту від української туристичної агенції із переліком усіх туристів певної групи із зазначенням імені, прізвища, дати народження, статі, тривалості та кількості поїздок, дати першого заїзду та програми мандрівки (маршрут, готелі, інформація щодо транспорту та щодо водіїв);
• можливе родинне або інше споріднення між туристами однієї групи (наприклад колеги, родина, подружжя, друзі) потрібно обов’язково зазначити та надати коментарі у письмовому запиті від туристичної агенції;
• підтвердження того, що було укладено угоду із данським акредитованим туристичним бюро на дану поїздку. Надається туристичною компанією;
• доказ передплати поїздки як пакетного туру – як мінімум транспорт та бронюванняготелю. Скандинавський партнер повинен надіслати підтвердження бронювання готелю та інших передплат у Данії прямо до української туристичної компанії. Туристична компанія повинна принести підтвердження разом із візовими анкетами та додатковими документами до Посольства.
• Доказ працевлаштування:

Якщо Ви працюєте – Довідка з місця роботи із зазначенням посадових обов’язків, дати прийняття на роботу, а також тривалості відпустки (підтвердження того, що заявник зможе повернутися до роботи); Якщо Ви приватний підприємець: Документи, що підтверджують наявність приватного бізнесу, наприклад, Свідоцтво про реєстрації компанії в Україні, підтвердження сплати податків; Якщо Ви навчаєтесь: Підтвердження від освітнього закладу, що заявник зможе повернутися до навчання;

Додаткові документи, які надаються лише на особливу вимогу Посольства:

• документи, що підтверджують достатню фінансову забезпеченість або дохід заявника, що покриє витрати заявника на поїздку (принаймні еквівалент 350 данських крон на день без врахування вартості проживання): остання виписка із банківського рахунку, дорожні чеки, кредитна картка разом із випискою з банкомату; інший доказ фінансового статусу; гарантія від приймаючої сторони (компанії);
• трудова угода або лист від роботодавця, в якому зазначено Вашу посаду, адресу організації, номер телефону, а також дату прийняття на роботу;
• довідка про заробітну плату, видана роботодавцем;
• підтвердження сплати податків українським органам влади;
• виписка з банківського рахунку із зазначенням усіх транзакції, що відбулися за останні 3 місяці.