Консульство Эстонии

НЕОБХIДНI ДОКУМЕНТИ

Візова анкета
• Заповнена та підписана особисто заявником.
• У разі подачі документів неповнолітніми дітьми, анкета заповнюється батьками або офіційними опікунами.  Неповнолітні у віці 15 років можуть подавати і підписувати анкету особисто.

Паспорт або інший проїзний документ.
• Паспорт повинен бути наданий в оригіналі (інші діючі закордонні паспорти також мають бути надані).
• Копія всіх сторінок з відмітками, а також попередніми шенгенськими візами, іншого діючого закордонного паспорту, якщо можливість надати його в оригіналі відсутня.
• Не старше 10 років (продовжені паспорти не приймаються).
• Термін дії паспорту повинен бути мінімально 3 місяці після закінчення терміну дії візи.
• Паспорт повинен мати мінімум 2 (дві) порожні сторінки.

Одна кольорова фотографія.
• Розмір 35 х 45 мм.
• Білий фон.
• Зроблена не раніше як 6 місяців тому.

Підтвердження зайнятості / діяльності та доходів.

Для працюючих осіб – довідка з місця роботи, в якій вказана посада, заробітна плата за останні шість місяців, дата прийому на роботу і затверджений період відпустки. У довідці має бути вказано ім’я і посаду людину, яка підписала довідку, а також реєстраційні та контактні дані компанії.

Для приватних підприємців – копія свідоцтва про реєстрацію та документи, що підтверджують доходи за останні мінімум 6 місяців.

Для пенсіонерів – пенсійне посвідчення.

Для студентів та учнів – підтвердження від навчального закладу з підтвердженням відпустки. Додатково може знадобитися студентська заліковка.
• Довідка з місця навчання з підтвердженням відсутності.

Для не працюючих осіб – будь-які документи, що підтверджують наявність необхідних для подорожі фінансів та намір повернення в Україну.

Підтвердження достатніх фінансових коштів для покриття витрат під час поїздки (надається одне підтвердження на вибір).
• Довідка банку про наявність депозитного рахунку, з зазначенням депозитної суми, дати відкриття та терміну депозиту.
• Довідка банку про наявність поточного рахунку, з зазначенням дати відкриття, стану рахунку на момент видачі довідки, та витяг щодо останніх  мінімум 3 місяців.
• Довідка банку про наявність кредитної картки, з зазначенням ліміту кредиту та терміну дії картки.
• Довідка про отриману пенсію за останні мінімум 6 місяців.
• Будь-які інші документи, що підтверджують наявність достатніх фінансових ресурсів для подорожі, перебування в Естонії, та повернення.

Спонсорство – якщо заявник не може надати докази наявності фінансових коштів, його / її витрати можуть бути покриті спонсором.
• Спонсором може виступати будь-яка інша фізична особа. При подачі надається підписаний спонсором гарантійний лист, складений у вільній формі, який має бути представлений разом з фінансовими документами спонсора.
• Юридична особа може виступати спонсором в якості роботодавця.

Транспорт
• Бронювання автобусних, залізничних або авіаквитків.
• В разі поїздки на автомобілі: водійське посвідчення міжнародного зразка, документи на транспортний засіб, а також страховка на автомобіль (Грін карта).
• Звертаємо Вашу увагу на те, що у разі тривалості Вашої подорожі 10 чи більше днів, Вам буде необхідно надати придбані (100% передплати) квитки на обраний транспорт. Якщо протягом подорожі Ви плануєте відвідати декілька країн Шенгенської угоди, Вам необхідно надати придбані (100% передплати) квитки в усіх запланованих напрямках.

Підтвердження проживання
Підтвердження не вимагається у випадку, якщо Ви проживатимете у родичів або друзів. В такому випадку необхідно надати письмове запрошення, де будуть вказані дані особи, яка запрошує (ім’я та прізвище, особистий код), дані житла (точна адреса), термін, на який запрошується заявник.
Підтвердження вимагається лише у випадку, якщо Ви проживатимете у готелі (готелю повна передоплата).
У випадку багаторазової візи – підтвердження щодо житла необхідне стосовно лише першої запланованої поїздки.

Для підтвердження наявності місця проживання в Естонії приймаються наступні документи:

• Підтвердження оплати місця проживання (готель, мотель, хостел, апартаменти і т.д.)
• Письмове підтвердження від особи, що надає житло, про надання заявнику права користування житлом на час його перебування в Естонії. Таке підтвердження має містити наступні дані:
• Дані особи, що надає житло (ім’я та прізвище, особистий код).
• Дані житла (точна адреса).
• Підстава користування житлом (власник, орендатор і т.д.).
• Термін, на який надається право користування житлом.

Звертаємо Вашу увагу на те, що Вам буде необхідно надати підтвердження оплати (100% передплати) житла на весь період подорожі. Якщо протягом подорожі Ви плануєте відвідати декілька країн Шенгенської угоди, Вам необхідно надати підтвердження оплати (100% передплати) житла в усіх країнах, які Ви маєте намір відвідати.

ВАЖЛИВО! Роздруківки з booking.com та подібних ресурсів прийматися не будуть. В якості підтвердження оплати проживання прийматимуться лише платіжні доручення на бланку обраного готелю: тобто лист на фірмовому бланку з вказанням того, що певна особа повністю оплатила певний період проживання (сума має бути зазначена).

Додаткові документи для неповнолітніх заявників віком до 18 років, які подорожують самостійно або в супроводі тільки одного з батьків.
• Нотаріальний дозвіл на виїзд закордон від одного/обох батьків (якщо вони не подорожують з дітьми) – документ повинен бути завірений нотаріально, надається оригінал та копія. Якщо неповнолітній має одного опікуна, потрібно надати: свідоцтво про народження, рішення суду щодо позбавлення батьківських прав, свідоцтво про смерть або інший документ, що засвідчує факт відсутності інших опікунів.
• Копії паспортів іноземного або внутрішнього батька.
• Свідоцтво про народження – оригінал та копія.

Медичний страховий поліс
• Територія дії – всі країни Європейського Союзу.
• Покриття 30,000 Євро.
• При подачі документів на одноразову візу, страховий поліс повинен покривати додаткові 15 днів.
• У разі подання документів на багаторазову візу, страховий поліс повинен покривати мінімум першу поїздку.