Консульство Финляндии

Заявнику рекомендовано надавати всі документи в оригіналі. Додаткові документи можуть надаватися за вимогою. Будь ласка, надайте додаткові документи в оригіналі та в копії. У випадку, якщо заявник не може надати до Візового Центру оригінали документів, слід подати копії документів, а оригінали пред’явити у Візовому Центрі при подачі документів.

Загальні вимоги:

Візова анкета, повністю заповнена та підписана заявником. Анкету слід заповнювати латинськими літерами, бажано англійською мовою. Сторінки зі штрих кодами мають бути роздруковані та прикладені до заяви. Будь ласка, зверніть увагу, що анкета має бути підписана заявником особисто в полі 37 и в останньому полі (в разі, якщо заявник є неповнолітнім, анкету підписує один з батьків/офіційних опікунів). У випадку запиту багаторазової візи потрібно також підписати пункт на останній сторінці анкети про необхідність придбання полісу медичного страхування для першої і наступних поїздок.

Фотографія одна нещодавня кольорова паспортного розміру, приклеєна до анкети.

Поліс медичного страхування, який покриває всі країни-члени Шенгенської Угоди та фінансове покриття якого становить не менше ніж 30000 євро, має бути поданий під час подання анкети-заяви для: репатріації з медичних причин, надання невідкладної медичної допомоги та термінової госпіталізації під час перебування на території країн-членів Шенгенської Угоди. Поліс медичного страхування повинен покривати 100% витрат (без франшизи). При поданні заяви на отримання візи, яка передбачає багаторазовий в’їзд в Шенгенську зону, поліс медичного страхування повинен бути дійсним на період першої подорожі та заявник повинен підписати угоду про те, що він/вона зобов’язується придбати поліси медичного страхування також на всі наступні подорожі.

Зауважте, будь ласка, що страховий поліс має бути надрукованим, а не виписаним від руки.

Бронювання готелю чи іншого місця проживання.

Супроводжувальний лист від акредитованого туристичного агентства, якщо документи були подані цим агентством.

Маршрут поїздки (може бути неофіційним).

Для найманих працівників: довідка з місця роботи, яка підтверджує займану посаду заявника, його/її отриману заробітну платню за останні 6 місяців, дату прийняття на роботу та термін відпустки, А ТАКОЖ ліцензія/свідоцтво про реєстрацію компанії-роботодавця. Для безробітних заявників (включаючи пенсіонерів та студентів): доказ існування достатніх фінансових можливостей: документ, підтверджуючий, що приймаюча сторона, хтось із членів сім’ї заявника або хтось інший покриває витрати АБО виписка з поточного банківського рахунку. Пенсіонери мають надати пенсійне посвідчення в оригіналі, студенти та школярі – довідку з місця навчання або студентське посвідчення.

Для неповнолітніх заявників (до 18 років): копія письмової згоди від батьків/опікунів та свідоцтво про народження, а також інші документи, що доводять родинний зв’язок. Оригінали документів повинні бути пред’явлені при подачі документів. В разі, якщо заявник подорожує самостійно, повинен бути дозвіл на виїзд від обох батьків/опікунів. Якщо заявник подорожує у супроводі одного з батьків/опікунів, повинен бути дозвіл від іншого.

Копія внутрішнього паспорту (всіх сторінок, які містять інформацію). Оригінал повинен бути пред’явлений при подачі документів.

Закордонний паспорт, виданий не раніше, ніж 10 років тому та дійсний не менше, ніж три місяці після запланованої дати повернення. В паспорті повинні бути як мінімум 2 пусті сторінки для віз. Будь ласка, зауважте, що діти можуть отримати візу як вписані в паспорт одного з батьків лише до 16 років. Починаючи від 5 років, в паспорт має бути вклеєне фото дитини.
Також всі дійсні паспорти повинні бути пред’явлені в оригіналі при поданні документів, так само, як і попередні закордонні паспорти (або, якщо немає можливості пред’явити оригінал, копії, включаючи копії всіх попередніх віз і штампів). В разі, якщо паспорт було анульовано або викрадено, про це повинен бути зроблено відповідний запис у внутрішньому паспорті заявника або відповідний документ від компетентних органів, який доводить, що паспорт було викрадено.

Для не громадян України: копія дозволу на проживання або на роботу в Україні. Оригінал повинен бути пред’явлений при подачі документів.

Письмова згода на обробку персональних даних. У зв’язку із Законом України «Про захист персональних даних», кожен заявник, який подає документи у Візовому Центрі, має роздрукувати та підписати документ «Письмова згода на обробку персональних даних». Зауважте, що у разі якщо документи подає інша особа, то заявник має підписати цей документ завчасно.