Консульство Франция

Заявникам необхідно подавати документи, що зазначені нижче. Подання неповного пакету документів може призвести до відмови у видачі візи. Заявнику потрібно надати докази того, що він/вона належить до категорії “туристична віза”. Будь ласка, звернуть увагу, що всі документи, що подаються на візу, крім оригіналів запрошення та дозволу батьків на виїзд неповнолітніх дітей, не повертаються.

Загальні вимоги:

• Анкета на короткострокову візу, заповнена французькою або англійською мовами, з датою та 2 підписами.

Фотокартки – 2 шт.

Запрошення від тур оператора або резервація готелю.

Бронювання квитків в обидві сторони (радимо не викупляти квитки до отримання візи); страховка на автомобіль, техпаспорт та посвідчення водія, з копією – у випадку поїздки на автомобілі.

Довідка з місця роботи для працівників: довідка із зазначенням посади та заробітної плати особи, назви та адреси підприємства, дозволу на виїзд, строками перебування та гарантією повернення в Україну (з перекладом на французьку або англійську мови: неофіційний переклад, завіряти переклад нотаріально не потрібно); для приватних підприємців : свідоцтво про реєстрацію та податкова декларація (з перекладом на французьку або англійську мови); для школярів/студентів: довідка з місця навчання (з перекладом на французьку або англійську мови); для пенсіонерів : пенсійне посвідчення з копією (з перекладом на французьку або англійську мови). Нотаріально завірений лист підтримки і підтвердження доходів спонсора (для осіб, що знаходяться на утриманні), з перекладом на французьку або англійську мови.

Довідка про особисті прибутки в Україні (баланс банківського рахунк у за останні 3-6 місяців, наявність нерухомого майна, цінні папери і т.п.), для неповнолітніх та студентів – довідки батьків.
Закордонний паспорт з копіями всіх сторінок, окрім пустиx. Громадяни, що мають два або декілька паспортів повинні подавати їх під час подачі документів. Зверніть увагу, що в паспорті повинно бути не менше 2-х чистих сторінок; продовженні паспорти до розгляду не приймаються.

Національний паспорт з копіями всіх сторінок, окрім пустих.

Свідоцтво про одруження, розлучення чи про смерть разом із копією.

Свідоцтво про народження з копією (для неповнолітніх).

Батьківський дозвіл для неповнолітніх, що подорожують без батьків, або у супроводі одного із батьків (нотаріально завірений, з перекладом на французьку або англійську мови) + копії перших сторінок національних паспортів батьків.

Поліс медичного страхування, з поіменним списком туристів.

Згода на обробку персональних даних, підписана заявником особисто (у випадку неповнолітніх підпис ставиться одним із батьків).

Данний список є інформативним, проте не виключає вимогу додаткових документів.