Консульство Греции

НЕОБХІДНІ ДОКУМЕНТИ

Загальна інформація:

• Кожному заявнику бажано надавати оригінали документів. Якщо заявник не може подати оригінали документів до Візового Центру, необхідно надати копії та пред’явити оригінали.
•Зверніть, будь ласка, Вашу увагу, що нотаріальний дозвіл на виїзд неповнолітнього заявника закордон від одного/обох батьків, що не подорожують з дитиною, повинен бути поданий виключно в оригіналі. Завірені копії дозволу не приймаються, а подані оригінали дозволу залишаються в архіві Консульського відділу і поверненню не підлягають. Для перетину кордону Вам необхідно буде надати ще один оригінал заяви на виїзд дитини за кордон, тому просимо заздалегідь оформити у нотаріуса два примірника цього документу.
•Посольство залишає за собою право вимагати додаткові документи.

Нижченаведені документи не потребують перекладу чи апостилювання.
Всі подані оригінали документів окрім паспортів залишаються в архіві Консульського відділу і поверненню не підлягають.

Загальні вимоги:

1. Візова анкета.

• Заповнена та підписана. Ім’я та прізвище вказується латинськими літерами так, як зазначено у закордонному паспорті, а інша інформація має бути вписана англійською, грецькою, українською чи російською мовами. Анкета заповнюється від руки або за допомогою комп’ютера. Щоб завантажити візову анкету, перейдіть, будь ласка, до розділу «Візові формуляри».
• Анкета неповнолітніх заявників повинна бути підписана особами, що мають право опіки (як правило, батьками).
• Будь ласка, зверніть увагу на те, що у візовій анкеті має бути два підписи. Візові анкети з одним підписом прийматися до розгляду не будуть.
• Будь ласка, роздрукуйте та заповніть Згоду на обробку персональних даних. Формуляр згоди на обробку персональних даних має бути підписаний особисто заявником, бланк також можна отримати у Візових Центрах. Для завантаження формуляру, будь ласка натисніть тут.
• Для Вашої зручності Візовий Центр пропонує додаткову послугу заповнення візової анкети. Вартість послуги складає 75 гривень за одну анкету. Вам необхідно буде лише надати інформацію співробітнику Візового Центру, який внесе дані в електронну форму та роздрукує її.

2. Одна  фотокартка паспортного зразка:Кольорова, 3,5*4,5 см
• Погляд прямо, білий фон.
• Фотокартка повинна бути зроблена не раніше, ніж за 6 місяців до подачі документів.

3. Закордонний паспорт (и)

• Паспорт має відповідати усім вимогам положення 12 Візового Кодексу. Повинен бути дійсним як мінімум 3 місяці після запланованої поїздки. У паспорті повинні бути 2 чисті сторінки з поміткою «візи».
• Якщо дитина подорожує по паспорту батьків, їй необхідні 2 додаткові чисті сторінки для візи. Також зверніть, будь ласка, увагу, що діти віком від 5 років обов’язково повинні мати вклеєну фотографію в паспорті.
• Заявник має подати оригінали всіх дійсних на даний момент закордонних паспортів; якщо можливо, то додатково подаються старі паспорти, строк дії яких закінчився не раніше 3 років тому.
• Зверніть, будь ласка, увагу, що копії попередніх віз можуть бути прийняті до розгляду тільки у разі надання оригіналу закордонного паспорту.
• Заявник має надати копії всіх заповнених сторінок закордонного паспорту.
• Для заявників, що подають документи до Візових Центрів, що підпадають під юрисдикцію Генерального Консульства Греції в Одесі – заявники віком до 18 років мають надати окремий проїзний документ.

4. Внутрішній паспорт.

Заявник має пред’явити громадянський паспорт та подати копію всіх заповнених сторінок.

5. Поліс медичного страхування.

• Доказ наявності полісу медичного страхування, який: покриває весь період перебування, є дійсним на території усіх країн-учасниць Шенгенської угоди, а сума страхової виплати повинна складати не менше 30.000 Євро. Поліс медичного страхування повинен покривати 100% витрат, пов’язаних із репатріацією з медичних причин, наданням невідкладної медичної допомоги та терміновою госпіталізацією під час перебування на території країн Шенгенської угоди. При запиті візи із правом багаторазового в’їзду, страховий поліс має бути дійсним на період першої подорожі.
• Зауважте, будь ласка, що Ви маєте можливість можливість придбати медичний страховий поліс безпосередньо в приміщенні Візового Центру. Для отримання додаткової інформації щодо оформлення та вартості полісу, будь ласка, зверніться до представника страхової компанії.
• Перелік страхових компаній України, що мають ліцензії для реалізації страхових медичних полісів можна знайти тут.

6. Для неповнолітніх заявників.

• Нотаріальний дозвіл на виїзд закордон від одного/обох батьків, що не подорожують з дитиною, виключно в оригіналі.
• Якщо неповнолітній має одного опікуна, потрібно надати: свідоцтво про народження, рішення суду щодо позбавлення батьківських прав, свідоцтво про смерть або інший документ, що засвідчує факт відсутності інших опікунів. Якщо мати має право на опіку відповідно до ст. 135 Сімейного Кодексу України, потрібно надати довідку від РАЦСУ про те, що мати виховує дитину самостійно відповідно до ст. 135 Сімейного Кодексу України.
• Для заявників, що подають документи до Візових Центрів, що підпадають під юрисдикцію Генерального Консульства Греції в Одесі – якщо один/обидва батьки мають діючу шенгенську візу та не подають документи на відкриття грецької шенгенської візи, необхідно надати згоду на виїзд дитини, де буде зазначено, що батько/батьки не заперечують відкриттю візи для дитини.
• Копії всіх заповнених сторінок закордонних і громадянських паспортів обох батьків.
• Свідоцтво про народження – оригінал та копія.
• Довідки з роботи та фінансові документи обох батьків.

7. Квитки та проживання.

• Резерв квитків та бронювання готелю, в яких вказані особисті дані подорожуючих. Якщо заявники орендують яхту, необхідно надати: договір про оренду яхти, чек про оплату яхти, список всіх, хто буде подорожувати на яхті під час круїзу, включаючи екіпаж.
• Якщо подорожує сім’я, у пакеті документів кожного члена сім’ї повинні бути бронювання зі списком всіх подорожуючих членів сім’ї.

8. Підтвердження зайнятості.

а) Для найманих робітників:

• довідка з місця роботи із зазначенням посади, дати прийняття на роботу, заробітної платні за останні 6 місяців та періоду відпустки;
• для заявників, що подають документи до Візових Центрів, що підпадають під юрисдикцію Генерального Консульства Греції в Одесі – надання копії всіх заповнених сторінок трудової книжки.
б) Для приватних підприємців:

• Копія свідоцтва про реєстрацію підприємства заявника.
• Оригінал довідки про рух коштів на рахунку підприємства заявника за останні 3 місяці.
• Оригінал довідки від Державної податкової адміністрації за місцем реєстрації підприємства заявника про сплату єдиного податку.

в) Для пенсіонерів:

• Пенсійне посвідчення, довідка про пенсійні нарахування за останні 6 місяців.

г) Для школярів:

• Оригінал довідки з місця навчання, у якій зазначено, що вона видана для подання в Посольство Греції.

е) Для студентів:

• Довідка з місця навчання, з зазначенням факультету, курсу навчання та дати закінчення навчання, а також того, що довідка видається для Посольства Греції в Україні.
• Копія студентського квитка, завірена університетом.
• Копія залікової книжки, завірена університетом.

9. Підтвердження платоспроможності.

•Довідка з банку про рух коштів за останні 3 місяці та кінцевим балансом та копія банківської картки.
• Заявник також може надати документи про право власності на рухоме та нерухоме майно як додаткові докази платоспроможності.
• Зверніть, будь ласка, увагу, що мінімальна сума коштів на рахунку – 50 євро з розрахунку на добу перебування у Греції на одну особу.

Спонсорство.

• Пов’язані витрати можуть бути відшкодовані запрошуючою або третьою стороною. Документ, що підтверджує намір третьої сторони покрити витрати на подорож, має бути завірений нотаріально та підкріплений документами щодо платоспроможності гаранта.
• Спонсорський лист для членів родини (чоловік, дружина, діти) при наявності документів, що підтверджують родинні зв’язки (свідоцтво про шлюб, свідоцтво про народження), може бути написаний у вільній формі від руки або у друкованому варіанті, на Ваш розсуд. Для людей, котрі не є близькими родичами, спонсорський лист обов’язково повинен бути нотаріально завіреним. В обох випадках спонсорський лист має доповнюватися копією інформаційної сторінки внутрішнього чи закордонного паспорту і довідками, котрі підтверджують платоспроможність спонсора (довідка з місця роботи з випискою по зарплаті за останні 6 місяців та довідка з банку про рух коштів на рахунку за останні 3 місяці).

Для туристів, що планують подорожувати власним транспортом.

• Детальний план подорожі.
• Якщо заявники подорожують автотранспортом, необхідно надати план поїздки, копію водійських прав, техпаспорт та страховий поліс на автомобіль.
• Якщо заявники орендують яхту, необхідно надати: договір про оренду яхти, чек про оплату яхти, список всіх, хто буде подорожувати на яхті під час круїзу, включаючи екіпаж.

Для туристів, які подорожують сім’єю.

• Ксерокопії всіх свідоцтв про шлюб та народження, щоб підтвердити родинні зв’язки між ними (ці документи додаються до документів кожного члена сім’ї).