Консульство Хорватии

Громадяни України та особи, які легально проживають на території України і які бажають отримати туристичну візу, мають подати наступні документи:

Візова анкета

• Заповнюється усіма заявниками, в тому числі дітьми на неповнолітніх дітей. Вона може бути заповнена в електронному варіанті або у письмовій формі.

• Заповнюється українською мовою в латинській транслітерації, англійською або хорватською мовами. Анкета має бути підписана особисто заявником у пункті 37 і на останній сторінці.

• За неповнолітніх заявників анкету підписує один з батьків або законний опікун.

Паспорт або інший проїзний документ

• Закордонний паспорт.

• Копія першої сторінки закордонного паспорту з особистою інформацією.

• Копії попередніх шенгенських, американських та інших віз.

• Паспорт має діяти як мінімум протягом трьох місяців після дати запланованого виїзду з Хорватії.

• Паспорт має бути виданий не більше десяти років тому та містити щонайменше дві вільні сторінки.

• Паспорти з продовженим терміном дії прийматися не будуть.

Одна фотографія

• Кольорова фотокартка, розміром 35 х 45 мм.

• Повинна бути на білому або світлому фоні.

• Фотографія має бути зроблена протягом останніх шести місяців.

Поліс медичного страхування

• Мінімальне страхове забезпечення має складати 30 000 Євро.

• Поліс медичного страхування повинен покривати територію або Хорватії, або Європи, або всього світу та бути дійсним протягом всього періоду поїздки.

• Страховий поліс для візи з багаторазовим в’їздом може бути дійсним лише на період першої подорожі, але заявник зобов’язується заповнити “Заяву відносно медичного страхування для наступних подорожей”.

Підтвердження бронювання житла (щонайменше подати один документ)

• Бронювання готелю або ваучер від туристичної компанії, повинні містити наступну інформацію: період запланованого перебування, номер бронювання, адреса готелю, контактна інформація та сума повної або часткової оплати, якщо житло оплачено.

• Приватні апартаменти: підтвердження бронювання від власника (період,на який заплановано перебування; прізвища всіх, хто буде проживати в апартаментах на даний період часу, номера паспортів) та копія документу «Рішення» від власника про дозвіл на здачу житла у найм.

• Для морського туризму: письмове підтвердження від круїзного агентства (назва корабля, назва порту (-ів) в Хорватії, дата та час прибуття і вибуття), реєстраційні папери власника, підтвердження про оплату чартеру.

Документ, що підтверджує працевлаштування (щонайменше подати один документ)

• Для робітника: лист від роботодавця, що підтверджує посаду робітника, дату прийняття на роботу та тривалість відпустки.

• Для приватного підприємця: ліцензія/реєстрація відповідного органу влади.

• Для пенсіонерів: пенсійне посвідчення.

• Для студентів: студентський квиток.

Документ про платоспроможність (щонайменше подати один документ)

• Довідка про доходи за останні 6 місяців з наступними даними: посада робітника, заробітна плата, дата прийняття на роботу та тривалість відпустки.

• Довідка про рух коштів за останні 3 місяці (довідка з банківського рахунку, чеки з банкомату).
Заявник повинен засвідчити наявність коштів не меншу ніж 50 євро в день або 100 євро, якщо не надаються документи про місце проживання, на кожну людину (може бути засвідчена еквівалентна сума в будь-якій іншій валюті).

• Дорожні чеки з ім’ям заявника та його підписом (оригінал та копія).

• Для пенсіонерів: довідка з Пенсійного Фонду України про отримання пенсії за останні 6 місяців.

• Спонсорство: спонсорський лист повинен бути завірений державним нотаріусом. Також потрібно надати довідку про доходи спонсора.

Документ, що підтверджує проїзд (щонайменше подати один документ)

• Бронювання квитків на літак в обидві сторони.

• Копія технічного паспорту автомобіля, “зелена карта” та копія водійських прав для тих, хто буде подорожувати власним транспортом.

Необхідні документи в залежності від особистої ситуації:

Для громадян інших країн:

• Дійсна посвідка на проживання (копія з обох боків). Цей документ повинен бути дійсним як мінімум 3 місяці після від’їзду з Хорватії. У випадку якщо заявник подав заяву на поновлення посвідки — надається документ про подовження терміну офіційного перебування на території України.

Для неповнолітніх дітей (віком до 18 років):

• Свідоцтво про народження.

• Якщо дитина виїжджає самостійно: потрібен нотаріально завірений дозвіл одного з батьків.

• Копія дійсної хорватської візи одного з батьків (хто їде з дитиною), якщо заява на отримання візи не подається одночасно з дитиною.

Для дітей, які вписані до паспорту батьків:

• Паспорт одного з батьків, який повинен бути дійсним як мінімум протягом 3-х місяців після запланованої дати повернення з Хорватії, має містити мінімум дві чисті сторінки і бути виданий не більше як 10 років тому.

• Копія свідоцтва про народження.

ВАЖЛИВО: У випадку відкриття хорватської візи для неповнолітньої дитини, вписаної в паспорт одного з батьків, у якого є діюча шенгенська віза, необхідно відкривати візу до Хорватії обом заявникам – і дитині, і тому з батьків, у чий паспорт вписана дитина.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ:

Посольство/Генеральне Консульство Хорватії залишає за собою право зробити запит на будь-які інші додаткові документи у разі необхідності, також може запросити заявника на співбесіду, та має повноцінне право відмовити у візовій заяві без пояснення. В будь-якому випадку оплата візового та сервісного зборів не повертаються.