Консульство Литвы

Кожному заявнику бажано надавати оригінали документів. Посольство залишає за собою право вимагати додаткові документи. Якщо заявник не може подати оригінали документів до Візового Центру, необхідно надати копії та пред’явити оригінали.

Загальні вимоги:

Візова анкета

Заповнена та підписана.

Фотокартка паспортного зразка

 Кольорова,  3,5*4,5 см

 Погляд прямо, білий фон

Фотокартка повинна бути зроблена не раніше, ніж за 6 місяців відповідно до вимог ІКАО.

Фотокартки, що не відповідають даним вимогам, прийматися не будуть

Проїзний документ (Закордонний паспорт(и))

Проїзний документ має відповідати усім вимогам положення 12 Візового Кодексу: бути дійсним щонайменше три місяці після запланованої дати виїзду (останнього) з Шенгенської зони, мати щонайменше дві пусті сторінки «ВІЗИ», бути виданим в період останніх десяти років.

Заявник має пред’явити всі дійсні на даний момент закордонні паспорти; якщо можливо, то додатково пред’явити старі паспорти, строк дії яких закінчився не раніше 3 років тому.

Заявник має надати копію інформаційної сторінки та сторінок з відмітками та Шенгенськими візами, виданими за останні три роки, закордонного паспорту.

Внутрішній паспорт

Заявник має пред’явити громадянський паспорт та подати копії заповнених сторінок.

Поліс медичного страхування

•  Доказ наявності полісу медичного страхування, який: покриває весь період перебування, є дійсним на території усіх країн-учасниць Шенгенської угоди, а сума страхової виплати повинна складати не менше 30.000 Євро. Поліс медичного страхування повинен покривати 100% витрат, пов’язаних із репатріацією з медичних причин, наданням невідкладної медичної допомоги та терміновою госпіталізацією під час перебування на території країн Шенгенської угоди.

•  При запиті візи із правом багаторазового в’їзду, страховий поліс має бути дійсним на період першої подорожі. Додатково заявник має підписати заяву, наведену у візовій анкеті, що засвідчує зобов’язання заявника мати поліс медичного страхування під час подальших подорожей.

Для неповнолітніх заявників

•  Нотаріальний дозвіл на виїзд закордон від одного/обох батьків. Якщо неповнолітній має одного опікуна, потрібно надати: свідоцтво про народження, рішення суду щодо позбавлення батьківських прав, свідоцтво про смерть або інший документ, що засвідчує факт відсутності інших опікунів.

•  Копії головних сторінок громадянських паспортів батьків або всіх сторінок з відмітками та візами закордонних паспортів.

•  Свідоцтво про народження – оригінал та копія.

•  Якщо неповнолітній вписаний у паспорт одного із батьків – фотографія заявника обов’язково має бути вклеєна та завірена печаткою у паспорті незалежно від віку дитини.

Трансфер та проживання

Для підтвердження мети подорожі Вам необхідно надати на Ваш вибір:

Повністю оплачені квитки на літак

АБО повністю оплачене проживання

АБО повністю оплачені квитки на автобус / поїзд ТА повністю оплачене проживання

АБО документи на автомобіль (водійське посвідчення, реєстраційний документ на авто, «зелена» карта) ТА повністю оплачене проживання.

Будь ласка, зауважте: якщо Ви плануєте відвідати декілька країн Шенгенської угоди, Ви маєте документально підтвердити, що найдовший термін запланованого перебування буде у Литві. Якщо строк перебування в цих країнах буде однаковим, Литва має бути країною першого перетину Шенгенської зони.

•  Організований туризм
Підтвердження бронювання організованої подорожі від компанії-організатора (наприклад: ваучер).
Доказ повної/часткової передоплати, якщо підтвердження бронювання не містить даного підтвердження.

•  Індивідуальний туризм
Детальний план подорожі.

Підтвердження зайнятості та доходів, як доказ зв’язків з Україною

•  Для працевлаштованих заявників:
Довідка з місця роботи із зазначенням посади, дати прийняття на роботу, строків перебування у відпустці.

Довідка має містити ім’я та посаду особи, яка її підписала, контактну та реєстраційну інформацію компанії.
Довідка про доходи за останні 6 місяців.

•  Для приватних підприємців:
Свідоцтво про реєстрацію

або
Остання податкова декларація (довідка видана податковою інспекцією про сплату податку на дохід).

•  Для безробітніх:
Письмова заява із поясненням матеріального стану подорожуючого.

•  Для пенсіонерів:
Пенсійне посвідчення.

•  Для студентів та школярів:
Довідка з місця навчання з підтвердженням періоду відсутності.

•  Альтернативно, за необхідності:
Підтвердження права власності на рухоме та нерухоме майно

або
Остання податкова декларація (для подорожуючих вперше).

Підтвердження наявності коштів для здійснення подорожі країнами Шенгенської зони:

Кожен заявник зобов ‘язаний документально підтвердити наявність достатньої кількості коштів для покриття витрат, пов’язаних із запланованою подорожжю та поверненням до країни постійного проживання, в один з наступних способів:
•  Спонсорство

Витрати можуть покриватися приймаючою стороною або іншою третьою особою. Підтвердженням цього є Нотаріальна заява про спонсорство і докази наявності коштів спонсора в оригіналі.

•  За власний кошт
Довідка з банку про наявність достатньої кількості коштів та їх рух за останні 3 місяці

або
Дорожні чеки на ім’я заявника з його підписом. Необхідно надати копії та пред’явити оригінали.
Довідка з місця роботи із вказанням посади, дати прийняття на роботу, заробітної платні за останні 6 місяців та періоду відпустки.

•  Для пенсіонерів:
Довідка про пенсійні нарахування за останні 6 місяців.

Якщо можливо, заявник може надати інші докази платоспроможності, такі як право власності на нерухоме та рухоме майно.