Консульство Швеции

Заявникам рекомендовано подавати оригінали усіх необхідних документів. Окрім необхідних, Вас також можуть попросити надати інші додаткові документи. У разі, якщо заявник не має можливості подати оригінал документу, необхідно надати його копію та показати оригінал під час подачі документів у Візовому Центрі.

Візова анкета, повністю заповнена англійською або шведською мовою та підписана особисто заявником

• Одна актуальна кольорова фотографія, приклеєна до візової анкети.

Доказ наявності полісу медичного страхування, який необхідно надавати під час подачі документів. Страховий поліс повинен бути дійсним на території усіх країн Шенгенської угоди протягом усього терміну перебування, а сума страхової виплати повинна бути не менше 30.000 Євро. Поліс медичного страхування повинен покривати 100% усіх витрат, пов’язаних із репатріацією з медичних причин, наданням невідкладної медичної допомоги та терміновою госпіталізацією під час перебування на території країн Шенгенської угоди. Під час подачі документів на візу із багаторазовим в’їздом, страховий поліс має бути дійсним на весь період першої подорожі, а заявнику необхідно мати поліс медичного страхування для наступних подорожей на територію країн Шенгенської угоди.

Резервація готелю або інше підтвердження місця проживання .

Супровідний лист від туроператора, у разі якщо документи подаються представником акредитованої туристичної компанії.

Доказ наявності засобів пересування.

Для працівників: довідка з місця роботи із зазначенням посади, заробітної плати за останні 6 місяців, дати прийняття на роботу, строками перебування у відпустці та свідоцтво про реєстрацію компанії роботодавця. Для безробітних (включаючи пенсіонерів та студентів), як доказ наявності фінансових засобів, необхідно подавати гарантійний лист від спонсора, родича або іншої особи, що бере на себе витрати, пов’язані із перебуванням заявника за кордоном.

Доказ наявності фінансових засобів для забезпечення витрат, пов’язаних із перебуванням за кордоном та поверненням додому, наприклад, виписки із банківських рахунків та дорожні чеки. Ограни влади Швеції визначили, що Вам необхідно мати 450 шведських крон (53 Євро) на добу під час перебування у Швеції.

Доказ професійної діяльності для приватних підприємців: свідоцтво про реєстрацію компанії в Україні, податкові декларації, виписки з банківських рахунків.

Для студентів: довідка з освітнього закладу, що підтверджує можливість заявника повернутись до навчання.

Для заявників віком до 18 років: копія нотаріально завіреного дозволу від батьків/легальних опікунів на здійснення поїздки, свідоцтво про народження та інші документи, що підтверджують родинний зв’язок. Оригінали вищезгаданих документів необхідно пред’явити під час подачі документів. Якщо заявник подорожує самостійно, необхідно надати письмовий нотаріально завірений дозвіл на здійснення поїздки від обох батьків/легальних опікунів. Якщо заявник подорожує у супроводі одного із батьків, необхідно надавати письмовий нотаріально завірений дозвіл на здійснення поїздки від другого з батьків/легальних опікунів. Також необхідно надавати копії національних або закордонних паспортів батьків.

• Копія усіх 16 сторінок національного паспорту. Оригінал національного паспорту необхідно пред’явити під час подачі документів.

• Копії усіх заповнених сторінок закордонного паспорту.

Закордонний паспорт, який виданий не більше ніж 10 років тому, а також є дійсним щонайменше 3 місяці після запланованої дати від’їзду з території країн Шенгенської угоди. Оригінали усіх діючих та попередніх закордонних паспортів необхідно пред’явити під час подачі документів. У разі, якщо заявник не може пред’явити оригінали інших діючих та попередніх закордонних паспортів, необхідно надати копії цих паспортів разом із копіями попередніх віз та проставлених штампів. У випадку, якщо паспорт було анульовано, втрачено або викрадено, необхідно надати довідку, видану компетентними органами влади, що підтверджуватиме втрату чи викрадення паспорту або у національному паспорті заявника мають бути зроблені відповідні відмітки.

Для заявників, які не є громадянами України: копія дійсного дозволу на проживання або працевлаштування в Україні. Оригінал дозволу необхідно пред’явити під час подачі документів.