Консульство Словении

Кожному заявнику бажано надавати оригінали документів. Посольство залишає за собою право вимагати додаткові документи. Якщо заявник не може подати оригінали документів до Візового Центру, необхідно надати копії та пред’явити оригінали.

Загальні вимоги:

Візова анкета
•  Заповнена та підписана.

Фотокартка паспортного зразка
•  Кольорова, 3,5*4,5 см
•  Погляд прямо, білий фон
•  Фотокартка повинна бути зроблена не раніше, ніж за 6 місяців відповідно до вимог ІКАО

Закордонний паспорт (и)
•  Паспорт має відповідати усім вимогам положення 12 Візового Кодексу.
•  Заявник має пред’явити всі дійсні на даний момент закордонні паспорти; якщо можливо, то додатково пред’явити старі паспорти, строк дії яких закінчився не раніше 3 років тому.
•  Заявник має надати копію інформаційної сторінки закордонного паспорту.

Внутрішній паспорт
•  Заявник має пред’явити громадянський паспорт та подати копії заповнених сторінок.

Поліс медичного страхування
•  Доказ наявності полісу медичного страхування, який: покриває весь період перебування, є дійсним на території усіх країн-учасниць Шенгенської угоди, а сума страхової виплати повинна складати не менше 30.000 Євро. Поліс медичного страхування повинен покривати 100% витрат, пов’язаних із репатріацією з медичних причин, наданням невідкладної медичної допомоги та терміновою госпіталізацією під час перебування на території країн Шенгенської угоди. При запиті візи із правом багаторазового в’їзду, страховий поліс має бути дійсним на період першої подорожі.

Для неповнолітніх заявників
•  Нотаріальний дозвіл на виїзд закордон від одного/обох батьків. Якщо неповнолітній має одного опікуна, потрібно надати: свідоцтво про народження, рішення суду щодо позбавлення батьківських прав, свідоцтво про смерть або інший документ, що засвідчує факт відсутності інших опікунів.
•  Свідоцтво про народження – оригінал та копія.
•  Якщо неповнолітній вписаний у паспорт одного із батьків – фотографія заявника обов’язково має бути вклеєна у паспорт незалежно від віку дитини.

Квитки та проживання
•  Викуплені квитки та бронювання готелю разом з документом, що підтверджує передоплату проживання у розмірі не менше 30% від загальної суми бронювання у Словенії.
•  У разі трансферу власним транспортом необхідно надати копію водійського посвідчення, копію технічного паспорту автомобіля, зелену карту та ваучер готелю з доказом повної передплати.

Підтвердження зайнятості
•  Для працівників: довідка з місця роботи із зазначенням посади, дати прийняття на роботу, строків перебування у відпустці.
•  Для приватних підприємців: свідоцтво про реєстрацію.
•  Для пенсіонерів: пенсійне посвідчення.
•  Для школярів/студентів: довідка з місця навчання з підтвердженням відсутності.

Підтвердження платоспроможності
•  Підтвердження платоспроможності має бути надане в один з наступних способів:
•  Довідка з місця роботи із вказанням посади, дати прийняття на роботу, заробітної платні за останні 6 місяців та періоду відпустки.
•  Довідка з банку про рух коштів за останні 3 місяці та вказанням кінцевого балансу.
•  Дорожні чеки на ім’я заявника з його підписом. Необхідно надати копії та пред’явити оригінали.

Для пенсіонерів
•  Довідка про пенсійні нарахування за останні 6 місяців.

Спонсорство
•  Витрати можуть покриватися приймаючою стороною або іншою третьою особою. Підтвердженням цього є Нотаріальна заява про спонсорство і докази наявності коштів спонсора.
•  Якщо можливо, заявник може надати інші докази платоспроможності, такі як право власності на рухоме та нерухоме майно.

Для індивідуального туризму
•  Детальний план подорожі.